Събития

Още 33 човека от област Видин са излекувани от COVID-19

  29.05.2020 10:14             
Още 33 човека от област Видин са излекувани от COVID-19

По данни на РЗИ-Видин, след обработка на получени от Националната референтна лаборатория протоколи, още 33 лица от област Видин са излекувани от COVID-19. Сред тях са две медицински лица от МБАЛ „Света Петка“, трима служители и 8 потребители от Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания, и 4 домуващи от Дома за стари хора в село Гара Орешец.

За последното денонощие има регистриран 1 случай на коронавирус в област Видин – мъж на 44 години от Видин. Той е от непедагогическия персонал с функции по поддръжка на една от изследваните детски градини от общината. Поставен е под домашна карантина и са установени контактните му лица.

Двете починали лица, съобщени сутринта от Националния оперативен Щаб, са били отрицателни за COVID-19 към момента на настъпване на леталния изход.

Към 10 часа днес /29 май/, потвърдените случаи на коронавирус в област Видин са 185, като 45 от тях са медицински служители. 19 лица, положителни за COVID-19, са починали. Излекуваните са 117, като 39 от тях са медицински специалисти, поясниха от областната администрация в крайдунавския град.