Здраве Събития

Новият управител на козлодуйската болница се срещна с персонала

  29.05.2020 15:00             
Новият управител на козлодуйската болница се срещна с персонала

Д-р Пламен Петров е новият управител на МБАЛ „Св. Иван Рилски” в Козлодуй. Той ще ръководи лечебното заведение до провеждане на конкурс, това решиха във вторник на своето заседание членовете на местния парламент, за което информира "Конкурент":

 

Съветниците освободиха от поста досегашния управител д-р Олга Николова и назначиха на нейно място д-р Петров. Новият временен управител на лечебното заведение е от Враца. Завършил е Медицинския университет в Плевен, специалност „Медицина” през 1993 г. По-късно завършва магистратура по специалност „Съдебна психиатрия” в Медицински университет - София. Междувременно завършва магистратура по фирмен мениджмънт в УНСС. Има придобити множество квалификации, като: I и II модул на здравен мениджмънт, диплома по психодрама и групова терапия и др. През 2018-та г. защитава научна степен д-р по национална сигурност към Военна академия „Георги Раковски”.
Има богат професионален и управленски опит. Веднага след завършването си постъпва на работа в Психиатричното отделение в МБАЛ "Христо Ботев" - Враца. Бил е завеждащ Психо-физиологична лаборатория в АЕЦ „Козлодуй”. Работил е като началник отделение в болниците във Враца и Монтана.
Д-р Пламен Петров се занимава и с научна дейност. От 2018 г. е член на Съюза на учените в България, интересува се от човешкото поведение, човешкия фактор и държавните институции.
Д-р Петров сподели впечатления от първата си среща с персонала на козлодуйската болница, като подчерта, че е в реда на нещата в такъв голям колектив (близо 200 души) да има различни мнения и позиции. Той заяви, че основната задача на общинската болница е не съществуване, а функциониране за постигане на добро ниво на здравеопазването в община Козлодуй.
Един от основните приоритети в Програмата за управление на Община Козлодуй 2019 – 2023 г. е оптимизиране на системата за здравеопазване. През 2019-та година в МБАЛ „Св. Иван Рилски” са били приети близо 4 000 пациенти.
Припомняме, че по Проект „Координиране и подкрепа за модернизацията на обществените здравни услуги в трансграничния регион Долж – Враца” беше осигурена съвременна техника и ремонтирани отделения в МБАЛ „Св. Иван Рилски”, гр. Козлодуй.