Крими

Турски ТИР помля кола на „Копяновец“, шофьор загина на място СНИМКИ

  24.05.2020 20:27             
Турски ТИР помля кола на „Копяновец“, шофьор загина на място СНИМКИ

Шофьор загина на място при зловеща катастрофа, станала тази вечер на международен път Е-79 между ботевградското село Новачене и Мездра. Както информира сайтът на Северозапада konkurent.bg пътно-транспортното произшествие предизвика огромни колони от двете страни на местопроизшествието – https://www.konkurent.bg/news/15903394488558/tezhka-katastrofa-blokira-e-79-mezhdu-mezdra-i-botevgrad-snimki

Според очевидци, до смъртоносния удар в местността „Копяновец“ се е стигнало, след като ремаркето на турски ТИР, който е пътувал към София, е поднесло и ударало странично идващия насреща лек автомобил „Шкода“. В колата е пътувало семейство от Козлодуй.

При сблъсъка водачът на леката кола е загинал на място. Тежко ранено е детето, което е било на задната седалка зад водача. То е откарано в клиниката за спешна медицинска помощ „Пирогов“. Неговата майка също е пострадала, тя е камена на линейката за София..

Към този час трафикът в двете посоки започна да върви леко, като „вина“ за това имат бързите действия на полицията, която започна да пропуска превозните средства в двете посоки.

Заради тежкото ПТП движението към София беше пренасочено през Искърското дефиле на отбивката за Ребърково. По Е-79 се поопускат само возилата на хората, които живеят в селата по протежението на Е-79.