Спорт

До 300 ангажирани лица ще бъдат допускани на мачовете в Първа лига

  23.05.2020 09:40             
До 300 ангажирани лица ще бъдат допускани на мачовете в Първа лига

По 300 души максимално ще бъдат допускани на мачовете от Първа лига, стана ясно след публикуваната заповед на спортния министър Красен Кралев. Зрители обаче няма да се допускат до стадионите, както и около тях.

Обособяват се три зони – вътрешна, трибуни и външна част. В първата ще са футболисти, резерви, треньори, съдии, момчета за връщане на топките и охрана. Във втората е медийната зона, ложата и позициите за телевизионните камери, а в третата извън стадиона – паркингът, където ще бъде охраната, техническите лица и тв техниката. Максималният брой на хората във всяка зона не трябва да превишава 100, като е забранено придвижването от една зона в друга.

Представители на медиите също няма да се допускат на мачовете с изключение на лицензираните носители на права за излъчването на двубоите. На стадиона ще се допускат само трима фотографи, които ще бъдат определяни и акредитирани от клуба-домакин.

Отборите ще излизат без придружаващи деца и талисмани, без ръкостискания и поздрави, без строявания и отборни снимки. Играчите ще се прибират един по един, на шахматен принцип и трябва максимално кратко време да престояват в съблекалните. След мачовете пресконференции няма да има, освен на лицензираните телевизии, които предават мачовете, съобщава sport-vt.com.