Крими

Стана ясно кога тръгва делото за бруталното убийство на Тодор Кулин от с. Згориград

  22.05.2020 12:23             
Стана ясно кога тръгва делото за бруталното убийство на Тодор Кулин от с. Згориград

Във Врачанския окръжен съд днес се проведе разпоредително заседание по Наказателно от общ характер дело № 97/20 г. Делото е срещу подсъдимия Б.Р., обвинен в предумишленото убийство на Тодор Кулин от село Згориград и в кражба. Според обвинението, престъплението е станало на 02.07.2019 г. в селото, където подсъдимият умишлено умъртвил Тодор, като му нанесъл 15 удара с щанга. Деянието е извършено по особено мъчителен за убития начин и с особена жестокост, и представлява рецидив. Второто обвинение срещу него е, че в съучастие с Г.П. е отнел чужди движими вещи – 1000 лева от портмоне, намиращо се в автомобил в двора на пострадалия, като преди това счупил едно от стъклата на автомобила, и това деяние също представлява опасен рецидив.

По делото бе приет за съвместно разглеждане граждански иск на пострадалата Ц.Т., която е сестра на убития. Тя беше конституирана като граждански ищец и частен обвинител.

Съдът даде ход на разпоредителното заседание и изслуша страните по въпросите на чл. 248, ал. 1 от НПК. От страните не бяха направени възражения за допуснати отстраними съществени нарушения на процесуалните правила.

Подсъдимият и неговият защитник поискаха делото да се разглежда по реда на гл. 27 от НПК в хипотезата на чл. 371, т. 1 от НПК, т.е. без разпит на свидетели и вещи лица в хода на съдебния процес. Тъй като защитата и подсъдимият не бяха уточнили от разпита на кои свидетели и вещи лица се отказват, съдът им даде възможност да се запознаят с делото и в писмена молба до съда да конкретизират своето искане. Определеният срок за тази молба е 10 дни. Беше допуснат и един нов свидетел по искане на повереника на гражданската ищца.

Делото бе насрочено за 22 и 23 юни, когато ще се проведе съдебно заседание.