Събития

Златко Живков награди трима с почетна значка по повод 24 май

  22.05.2020 12:21             
Златко Живков награди трима с почетна значка по повод 24 май

Трима изявени деятели на културата и просветата бяха отличени от кмета на Монтана Златко Живков с почетна значка по повод 24 май. Всяка година в Деня на българската просвета и култура Живков връчва отличието на хора, постигнали високи резултати в работата си с деца и за развитието на образованието и културата в Монтана.

За първи път с почетна значка на община Монтана е отличен началникът на регионалното управление на образованието Трайка Трайкова.

„Приемам наградата с благодарност и признателност. Макар че е лична, аз я приемам като признание за всички хора, които всеки ден са до мен – учениците, учителите и колегите ми от управлението по образование в  Монтана. Аз им дадох доверието си и те го оправдават всеки ден. В последните месеци тези хора показаха смелост, дух и не просто направиха промяна – те са самата промяна. Желая им да бдят над българските букви, да съхраняват словото и да продължават да даряват знание.”, каза Трайкова.

С почетна значка е отличен  актьорът и директор на общинския куклен театър Иван Истатков, както и преподавателят по физическо и треньор по лека атлетика Красимир Рангелов.