Събития

50 хвърлиха партийните си книжки на ГЕРБ във Видин

  21.05.2020 18:04             
50 хвърлиха партийните си книжки на ГЕРБ във Видин

50 членове на общинската организация на ГЕРБ във Видин напуснаха партията. Сред тях са бившият областен управител Албена Георгиева, секретари на местни клубове и бивши кметски наместници, научи „Конкурент“ от свой източник в крайдунавския град.

Макар че информацията още не е официално потвърдена от управляващата партия, се знае, че заявленията са изпратени до изпълнителната комисия на партията преди няколко дни. Като причина за напускане на партия ГЕРБ, хората, сред които има както дългогодишни членове, така и наскоро приети, изтъкват несъгласието си с работата на областното ръководство на партията, начело с депутата Владимир Тошев.

Според информация на „Конкурент“, остра реакция има и към изказването на новоназначения общински ръководител на ГЕРБ – Видин Емилиян Енчев, който в свое интервю твърди, че „дори и да има още заявления за напускане, те ще са единици – няма никакви настроения в структурите на ПП ГЕРБ за разцепление“.

Според бившите вече членове, общинската организация е разединена и демотивирана, а подобно отношение на общински ръководител е високомерно и неуважително.