България

ОБНОВЕНА Прокуратурата: Офицер от НСО ръководил бандата, убила Станка Марангозова

  21.05.2020 12:06             
ОБНОВЕНА Прокуратурата: Офицер от НСО ръководил бандата, убила Станка Марангозова

Бил в една масонска ложа със съдии, прокурори и бивши министри. Ще ги разследват за търговия с влияние

"Бандата е действала от януари 2019. За ръководене и участие са привлечени 3 лица. Ръководител е действащ дългогодишен служител от НСО. Има специални умения за взривове. Охранявал е масови мероприятия и лица", каза говорителят на главния прокурор Сийка Милева за разкритата банда, която е организирала и извършила убийството на Станка Марангозова на 10 октомври.

По мобилен телефон се е осъществявала активната му комуникация с магистрати и бивши министри, с които са били в една масонка ложа. Обменяли доклади, лични документи на българи и чужденци, постановления на софийската районна прокуратура, имена на преписки и досъдебни производства. 

Ще се разследват съдии и прокурори от ложата за уреждане на дела.

Проучвателни доклади за различни лица - роднини на лицата, мобилни телефони, маршрути също са били споделяни. При претърсването и изземването на личния автомобил на служителя на НСО са намерени и иззети специално техническо средство за проследяване и подслушване. Той е разпределял задачите между останалите членове. Взел е поръчката от поръчителя, организирал е срещата с другите участници.

Поръчител е лице, което е имало неуредени финансови отношения със Станка Марангозова. Обещал е 50 хил. лв. - разпределени между извършителите. 

На автомобила й е било монтирано проследяващо устройство. По обява в интернет е купен мотор, който е бил променен, за да не се проследява.

Източник: 24 часа