България

Апелативните съдии в София започнаха заседания

  16.05.2020 08:40             
Апелативните съдии в София започнаха заседания

Съдебните състави от Апелативен съд – София започнаха провеждането на редовни заседания по дела при пълно спазване на санитарно-хигиенните изисквания и разпоредбите на министъра на здравеопазването и властите във връзка с недопускане и ограничаване на заразата с COVID-19, съобщиха от съда.

В съдебните зали са монтирани допълнителни стъклени прегради, ограничаващи физическия контакт между страните по делото и магистратите от съответния съдебен състав, които влизат в заседания с маски, предпазни шлемове и ръкавици. Спазват се и изискванията за минимална физическа дистанция от 2 метра между присъстващите в съдебната зала, които също са с маски. Извършва се постоянно проверяване на помещенията, както и почистване и дезинфекция след всяко съдебно заседание. На всички входове на сградата има поставени дезинфектанти и маски.

В изпълнение на изискванията към момента достъпът на граждани и журналисти в съдебните зали е ограничен. В сградата на Съдебната палата не се допускат и лица с изразена симптоматика на заразяване, независимо дали са участници по дела. Пейките в коридорите не може да бъдат използвани, умоляват се страните по дела да напускат сградата незабавно след приключване на съдебните заседания.

При разглеждане на дела от обществен интерес служителят „Връзки с обществеността“ уведомява заинтересовани медии и граждани за случващото се по тях.
monitor.bg