Събития

Министър пита за щетите във Враца СНИМКИ

  15.05.2020 10:11             
Министър пита за щетите във Враца СНИМКИ

Областният и общински кризисен щаб по защита на населението при бедствия и аварии проведоха съвместно заседание по повод създалата се извънредна ситуация след бурния вятър, който разруши покривната конструкция на Военното окръжие в града и нанесе поражения на две частни къщи. Падналата конструкция е причинила сериозни щети и върху паркираните пред сградата на Окръжието превозни средства.

Областният управител Малина Николова свика спешно членовете на щаба и на териториалните звена на изпълнителната власт за бърза и адекватна реакция по обезопасяване на сградите, намиращи се в близост и осигуряване безопасността на хората, живеещи в тях.

Експерти от община Враца направиха оглед на щетите върху частните домове, като предстои те да бъдат остойностени. На засегнатото семейство е оказано пълно съдействие, като при необходимост ще бъде настанено в общинско жилище.

Съгласувани са незабавни действия съвместно с екипи на РД ПБЗН – Враца, Военно формирование 54 990 – Враца , Военно окръжие и ОП „БКС“ за разчистване на периметъра от падналата конструкция и неговото обезопасяване.

Служители на Военна полиция започнаха процесуално-следствени действия за изясняване на създалата се ситуация.

Областният управител Малина Николова проведе разговор с министъра на отбраната Красимир Каракачанов, в който е получила уверението за бърза и адекватна намеса за отстраняване на нанесените щети, както на сградата на Военното окръжие, която е държавна собственост, така и на частните имоти.

Действията по отстраняването на щетите ще продължат през целия ден.Гала и Стефан с къща в гората
Силно земетресение от 6,8 степен в Чили
Хванаха трима бургазлии с 900 г марихуана и 32 000 лв. кеш СНИМКИ
Снимки на Каракачанов с картечница развеселиха Facebook, тръгнаха и колажи
Aтaнac Бoбoĸoв хвърли оставка като директор на "Moнбaт"
Ченгетата във Видин провериха близо 400 човека и над 100 коли
Анкета

Планирате ли да ходите на почивка тази година?


Резултати