Събития

Симфониета-Враца излъчва онлайн „Младият мюзикъл" днес от 18 часа

  16.05.2020 09:00             
Симфониета-Враца излъчва онлайн „Младият мюзикъл\

Продължават онлайн концертите на Симфониета-Враца, всяка събота, от 18.00 ч., в които почитателите им се наслаждават на подбрана селекция от програмата на институцията. Излъчванията на Симфониета-Враца се осъществяват във Фейсбук-страницата-Vratsa Symphony: https://www.facebook.com/VratsaSymphony/

Тази събота, 16.05, от 18.00 ч. е планирано излъчване на концерта „Младият мюзикъл". Солисти в атрактивния проект са младитe певци и музиканти: Весела Делчева, Дайана Иванова, Илона Иванова, Нелиан Николова, Петя Ковачева, Виктор Ибришимов, Денко Проданов. Млади са и диригентите в концерта: Момчил Томов и Цанислав Петков.

Ще прозвучат откъси от мюзикълите "Малкият принц", "Достатъчно", "Аладин" и детската оперета "Малката Кибртопродавачка" на композиторите Емелина Горчева, Марио Балтаджиев и Румен Бояджиев-син. Текстовете са откъси от спектаклите на либретистите Йоана Мирчева, Иван Ангелов и Венелин Методиев.

Концертът е реализиран със Симфониета-Враца през сезон 2018/2019 г. по идея на Илона Иванова, с подкрепата на Национален фонд Култура - програмата "Дебюти", Фонд "Култура" Община Враца и Община Мездра.

Всеки зрител на онлайн концерта „Младият мюзикъл" в събота, от 18.00 ч., може да участва в играта „С елегантно облекло пред екрана", като изпрати снимка в съобщение до фейсбук страницата на Симфониета-Враца: https://www.facebook.com/VratsaSymphony/   Наградата е покана за концерт по избор от бъдещата програма на Врачанските симфоници в градската концертна зала.