България

Шефът на Окръжна болница благодари лично на Пеевски за двата респиратора

  12.05.2020 11:04             
Шефът на Окръжна болница благодари лично на Пеевски за двата респиратора

Изпълнителният директор на столичната УМБАЛ „Света Анна“ д-р Славчо Близнаков изрази със специално писмо благодарността си към депутата от ДПС Делян Пеевски за дарените 2 респиратора на обща стойност 144 000 лева, съобщава Канал 3.

Дарението бе от неговата фирма "Интръст“, респираторите ще подпомогнат лекарите на първа линия в битката срещу COVID-19 и лечението на болни от заразата, а също и пациентите в интензивното отделение на Окръжна болница.

Д-р Близнаков увери, че „дарените респиратори ще помогнат изключително много на пряко заетите в битката с Ковид-19 и на всички други пациенти, нуждаещи се от интензивно лечение“.

"Преди всичко, искам да Ви благодаря лично, за дарението, което нашата болница получи. Позволете ми да благодаря и на сътрудниците Ви за времето и усилията, което Вие и вашият екип отелихте, за да помогнете на УМБАЛ "Света Анна" - София АД и хората, които лекуваме.

Оценявам високо Вашия жест на щедрост и Ви благодаря!“, се казва още в писмото на д-р Близнаков.

Освен апаратура, предпазна екипировка, тестове и парични средства за много болници и медици в цялата страна, депутатът от ДПС Делян Пеевски дари сериозна сума и на БАН за разработването на ваксина срещу коронавируса.

Източник: Blitz.bg