Събития

Симфониета-Враца кани своите почитатели на онлайн концерт с прочути произведения и солисти

  08.05.2020 18:00             
Симфониета-Враца кани своите почитатели на онлайн концерт с прочути произведения и солисти

Продължават излъчванията на знакови концерти от юбилейния сезон 2019-2020г. на Симфониета-Враца, на официалната им страницата във Фейсбук: https://www.facebook.com/VratsaSymphony/

Тази събота /9 май/ от 18 часа ще се насладим на великолепен концерт с именити музиканти, с чиито гостувания Симфониета-Враца зарадва своите почитатели в началото на юбилейния си сезон, в градската концертна зала.

Концертмайсторът на Виенската народна опера Анне Нагл ще чуем в изпълнение на В.А.Моцарт – Концерт за цигулка и оркестър № 4 заедно със Симфониета-Враца, под диригентската палка на Малкълм Юен от Дъблинската филхармония.

В изпълнение на атрактивното „Гран дуо концертанте“ от Дж. Ботезини, ще видим солистите : Маргарита Калчева (контрабас) и Йован Богосавлевич (цигулка) с диригент Марк Кадин – главен диригент на СО на БНР.

Продължава и играта на Симфониета-Враца, с която призовават почитателите си да се включат в съботното концертно преживяване, като изпратят, в съобщение до страницата, свои снимки с елегантно облекло пред екрана по време на онлайн излъчванията. Наградата е покана за концерт по избор, от бъдещата програма на Врачанските симфоници в градската концертна зала.

Онлайн излъчванията на Симфониета-Враца са част от инициативата „Заедно в кризата – Класическата музика на България онлайн“ на музикалните културни институти в България. Те се обединиха в обща програма на своето онлайн присъствие по време на извънредното положение. Ето част от посланието им: “Обединява ни вярата и желанието да сме в услуга на публиката, която искрено обичаме. Днес ние безвъзмездно Ви даряваме малко радост и се надяваме, че скоро отново ще бъдем заедно в концертните зали и оперните салони. Благодарим ви, че сте с нас!”.