Събития

Местят видинско училище в друга сграда?

  08.04.2020 16:19             
Местят видинско училище в друга сграда?

Предложение за преместване на Професионалната техническа гимназия "Васил Левски" в сградата на основно училище "Отец Паисии" ще обсъди Общинският съвет във Видин, на извънредно заседание, на 10 април, пише Радио Видин. В училището има свободни етажи, а сградата, в която се помещава сега професионалната гимназия, ще се ползва изцяло от филиала на Русенския университет в града, каза председателя на общинския съвет Генади Велков:

"Първото което ще гледаме е предложението на кмета Цветан Ценков, относно предоставяне на трети и четвърти етаж от ОУ "Отец Паисий" на ПГ "Васил Левски". Това е бившото ТМТ, което ще преместим на трети и четвърти етаж на Второ основно училище, защото тяхната сграда която е  държавна собственост се предоставя цялата на филиала на Русенския университет "Ангел Кънчев", в който тази година ще завършат първи випуск бакалаври и вече ставата тесни, двата етажа, които ползват до момента. Те са недостатъчни на филиала на университета, което е хубаво."

Ако предложението бъде прието, професионалната гимназия ще се премести в училището през следващата учебна година. Двата етажа имат отделен вход и са напълно достатъчни, каза Генади Велков. Сега те се ползват от учениците от училище "Цар Симеон Велики“, докато трае ремонтът на училището им.

По време на предстоящата сесия ще бъдат разгледани предложения, които не подлежат на отлагане. 

Източник: Радио Видин