Събития

Проведе се заседание на Комисията за еднократна финансова помощ за новородено или осиновено дете

  08.04.2020 14:37             
 Проведе се заседание на Комисията за еднократна финансова помощ за новородено или осиновено дете

Вчера в сградата на Община Козлодуй се проведе второто за годината заседание на Комисията за еднократна финансова помощ за новородено или осиновено дете съгласно приетия от Общински съвет Правилник. Общо 12 заявления, подадени от родителите, бяха разгледани и обсъдени от комисията. Всички подадени заявления отговарят на изискванията и родителите ще получават еднократната помощ в размер на 600 лв.

Обект на финансиране са както самотни родители, така и семейства, при които поне единият от двойката е жител на общината от 1 година. Важни условия при кандидатстването са:  родителите/осиновителите да са навършили 18 г., да имат средно образование и да нямат просрочени задължения към Община Козлодуй, към момента на подаване на заявлението. Помощта се отпуска до една година след раждане на детето.
Кандидатстването може да се извърши чрез подаване на Заявление до кмета на общината, по образец, в Информационен център на Община Козлодуй на адрес: гр. Козлодуй, ул. „Христо Ботев” № 13. Повече може да научите тук: https://www.kozloduy.bg/subsection-685-content.html

Заседанието на Комисията се проведе при стриктно спазване на противоепидемичните мерки за работа в условия на извънредно положение, във връзка с ограничаване на разпространението на COVID-19, поясниха от Общината.