Свят

Facebook стартира новия дизайн за телефони

  08.04.2020 17:40             
Facebook стартира новия дизайн за телефони

Facebook в продължение на месеци провеждат множество тестове с нов дизайн на социалната мрежа. Идеята на компанията е да изчисти интерфейса и да предостави още по-удобен начин да откриваме атрактивно съдържание. Потребителите също така ще могат да използват и дългоочаквания Dark Mode режим, който не дразни очите и се грижи за по-ниската консумация на енергия. Ключови елементи от интерфейсa на Facebook са с по-големи размери, което ги прави по-видими респективно и улеснява взаимодействието с тях в профилите ни.

Оказва се, че компанията тества и серия от подобрения в мобилните приложения за водещите платформи. Някои потребители вече имат достъп до част от новите функции и разкриват какво да очакваме от ъпдейта. Facebook са взели интересното решение да преместят разделите за навигацията, които сте свикнали да виждате в горната част на профила. За в бъдеще тези табове вече ще бъдат позиционирани долу в интерфейса на приложението за смартфоните с Android. Tова важи за всичките шест секции на акаунтите, които добре познаваме в менюто на Facebook.
Вероятно най-голямата полза от тази идея е, че ще можете дори с една ръка лесно да навигирате съдържанието в профила си от смартфоните. Досега това бе доста трудно, тъй като разделите са в горната част. Facebook ще предоставят и допълнителни възможности за персонализация на съдържанието. Така ще можете да премахнете секции, които не желаете да виждате в долната част на менюто и да се фокусирате върху съдържанието, което искате да е достъпно в профила ви.

В момента ъпдейта е наличен само за ограничен брой потребители, но вероятно скоро ще е достъпен за всички. Факт е, че Facebook полагат усилия да предложат най-доброто изживяване на своите потребители, независимо какъв софтуер използват. Засега не знаем дали преместването на иконите за навигация в долната част ще е достъпно и за устройствата с iOS или ще остане функция, която е ограничена само до Android. Остава да разберем кога актуализацията ще е достъпна за всички.
PETEL.BG