България

Д-р Иван Маджаров: Бюджетите на болниците ще издържат

  08.04.2020 09:30             
Д-р Иван Маджаров: Бюджетите на болниците ще издържат

Бюджетите на болниците ще издържат с допълнителното гласуваното финансиране на 85% от бюджетирането, предвидено от държавата. Това заяви по БиТиВи председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров.

По думите му, към момента тези от лечебните заведения, които са имали добър мениджмънт и са работили добре преди ситуацията, породена от COVID-19, работят добре и сега.

Проблем е, че се налага да бъдат реорганизирани специалисти от едно в друго отделение. Не на всички места все още имат достатъчни количества предпазни средства, не скри д-р Иван Маджаров. Както и в Германия, така и в България, болниците са различни – едни работят добре и сега, а други изпаднаха в лек шок, допълни той. Председателят на съсловната организация посочи, че в тази трудна ситуация има дори общински болници се правят много добре.

Тази криза се видя кои работят добре и кои по-малко добре. Там, където е имало лежерно отношение към работата, се вижда колко са стреснати сега, заключи д-р Иван Маджаров. Той призова хората да стоят по домовете си по Великден, за да не се допусне пик на заболеваемостта.

monitor.bg