Събития

Маринела Николова съобщи важна новина на местни производители

  08.04.2020 08:42             
Маринела Николова съобщи важна новина на местни производители

Кметът на община Козлодуй Маринела Николова се срещна със собствениците на павилиони, баничарници и заведения за бързо хранене на територията на община Козлодуй. Срещата бе свикана след проведено заседание на кризисния щаб на Община Козлодуй, на което бе взето решение да се възобнови дейността на павилиони, лавки за закуски и баничарници.

Николова се обърна с молба към присъстващите да се спазват строго всички санитарно-хигиенни изисквания. От всеки управител или собственик е необходимо да бъде попълнена декларация, с която се гарантира спазването на посочените изисквания и на указанията на кризисния щаб за организацията на работния процес в условията на епидемично разпространение на COVID-19.

Елеонора Симеонова, главен инспектор „Контрол на храните” към Областна дирекция „Безопасност на храните”, разясни подробно указанията за работа на обектите, подлежащи на контрол и проверка от страна на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ).

На срещата присъстваха още: Гинка Иванова, зам.-кмет на община Козлодуй, Лиляна Рашкова, секретар на Общината, и служители от общинска администрация.