Събития

Проф. Кантарджиев и кметът на Враца Калин Каменов влязоха в оранжериите в Чирен и Девене СНИМКИ

  07.04.2020 16:00             
Проф. Кантарджиев и кметът на Враца Калин Каменов влязоха в оранжериите в Чирен и Девене СНИМКИ

В рамките на работното посещение във Врачанско проф. д-р Тодор Кантарджиев посети две от най-големите частни оранжерии на територията на община Враца в селата Чирен и Девене. Той увери собствениците, че ще имат възможност да реализират продукцията си и няма да понесат загуби в производството си от разсади.

По време на визитата си във Враца директорът на Националния център по заразни и паразитни болести и член на Националния оперативен щаб проф. д-р Кантарджиев обсъди с изпълняващия длъжността областен управител Мирослав Комитски и кмета на Враца Калин Каменов действията на институциите и организацията за функционирането на кооперативните и фермерски пазари, мерките по дезинфекция и въвеждането на допълнителни практики за спазване на всички изисквания, целящи намаляване на риска от COVID-19.
„Коронавирусната инфекция е опасна, но при спазването на добрите практики, които местната власт въвежда, ще бъде дадена възможност на производителите да реализират продукцията си“, категорично заяви проф. Кантарджиев