България

Внимание! Мамят момичета да се снимат по бельо (Примамват ги с обещания за 2500 лв на фотосесия)

  07.04.2020 14:09             
Внимание! Мамят момичета да се снимат по бельо (Примамват ги с обещания за 2500 лв на фотосесия)

Измамници приканват в нета момичета да се снимат по бельо, като им вземат личните данни, а в замяна им обещават по 2 500 лв на всяка фотосесия, разбра HotArena.

От фалшив профил в нета с името Анастасия Хампарцумян се предлага на момичета да снимат фотосесии по бельо с краткотрайни договори. Едно от момичетата предостави скрийншотове на чата, от които става ясно, че когато казва, че се съмнява в истинността на написаното, дамата я уверява, че всичко е истина и дори ще поличо 2 500 лева за една фотосесия, като иска ЕГН-то на момичето и трите й имена, уж да прати сумата още преди ангажиментът да е изпълнен. 

Когато девойката пита коя е фирмата, й се отговаря, че е дъщерна на Ивет фешън, а пък самият договор ще бъде сключен със самата Ивет Григорова. Проверка на Телеграф установи, че от Ивет фешън за първи път чуват за подобни сесии и дъщерни компании. 

"Възмутена съм от случилото се! Очевидно е вярна максимата "Риба се лови в мътни води". Не познавам лицето Анастасия Хампарцумян и агенцията ми Ивет фешън няма дъщерни компании и фирми, упълномощени да сключват договори от наше име. Искам ясно и категорично да заявя, че няма да позволя името Ивет фешън да бъде компрометирано и използвано за користни цели, затова призовавам всички наши настоящи и бъдещи партньори, клиенти и модели да се доверяват единствено на директния контакт с членовете на екипа ни и да сключват договори с потенциални наши контрагенти чрез нас. Всеки друг опит следва да се приема като измама и да се преследва и наказва съобразно законите в страната ни. Бъдете здрави!", коментира собственичката Ивет Григорова. 

Източник: Хотарена