Спорт

„Тигрите“ с кмета ББ идват на крак при носителя на купата на АФЛ в Берковица

  07.04.2020 10:59             
 „Тигрите“ с кмета ББ идват на крак при носителя на купата на АФЛ в Берковица

Поредицата за архивни снимки на отборите в Северозапада продължава с Ком Миньор от времето на легендарните Васил Маринов и Младен Младенов-Ченчера.

Хроника: В Берковица през отделни периоди са съществували различни футболни отбори, най-популярен от които е Ком. От сезон 2006/07 представителният тим на града играе в ОФГ - Монтана. През същия сезон в северозападна “В” група влиза друг отбор от околността - Миньор 2002. Неговото седалище е в село Драганица, община Вършец, но за домакинските си срещи в трета дивизия използва стадиона в Берковица. Преди началото на следващата състезателна година Миньор 2002 се пререгистрира под името Ком-Миньор 2016. След приключване на първенството клубът отново е пререгистриран, като се локализира официално в планинския град и е премахната годината след названието му.

Успехи

„Ком-Миньор Берковица спечели Купата на Аматьорската лига на България, след като победи във финала Черноморец Несебър 2:1.
По един гол през двете полувреме за победителите вкара синът на Начко Михайлов - Виктор, който бе точен в 13-ата и 80-ата минути.
 Голмайсторът на Ком-Миньор Виктор Михайлов бе изгонен, след като в радостта си след второто попадение свали фланелката си и съдията Цветан Георгиев му показа втори жълт картон. Почетният гол за Черноморец реализира Румен Босилков в последната 90-а минута на двубоя, а в последните секунди неговият Венцислав Дичев също бе изгонен. Финалът се игра в Пловдив и бе наблюдавам от повече от 500 зрители, като агитки от Берковица и Несебър подкрепяха отборите в битката за трофея“, пишат медиите през лятото на 2008 г.

В оня култов състав бяха и 17-годишният тогава Николай Методиев-Коко, Тихомир Гергов-Лиско, Николай Малджански...

И Витоша Бистрица начело със столичния кмет Бойко Борисов идва на крак при носители на купата за контрола на „Мрамор“.

„Кметът на София Бойко Борисов изпусна дузпа за Витоша-Бистрица в контролната среща с Ком-Миньор. Двубоят се игра на градския стадион в Берковица и завърши наравно 3:3. В 36-та минута гостите получиха правото да изпълняват дузпа. Тогава зад топката застана кметът на София, но младият вратар на домакините Мариан Петров спаси. От щаба на Витоша казаха, че това е първият пропуск от бялата точка на Бойко Борисов, който е щатен изпълнител на 11-ви наказателни удари“, информират столични медии.

В момента Ком е част от Северозападната Трета лига.