Свят

Установиха главната причината за високата смъртност от COVID-19 в Ломбардия

  07.04.2020 09:57             
Установиха главната причината за високата смъртност от COVID-19 в Ломбардия

В Италия, до 4-и април, оздравелите от коронавирус са 21 815 души, заразените са над 91 000, а починалите надхвърлят 15 800 пациенти. Във връзка с тях, стана известен един интересен факт от област Ломбардия, където положението въпреки леко подобрение остава сериозно, пише БНР.

Една от причините за високата смъртност в област Ломбардия, е нареждане от 8-и март на областната управа с цел да има свободни легла в болниците, по-леко болните възрастни хора, да се приемат в домовете за стари хора. В тях обаче живеят възрастни с редица хронични заболявания, освен, че тези структури не са болнични заведения.

Съобразно данните се смята, че 10% от пребиваващите и настанени в тези домове са починали от COVID-19. Поради липса на организация, не се оказа успешно и нареждането от вчера в областта всички да ходят с маски. Началникът на Гражданска защита Анджело Борели непрекъснато обяснява, че навън не е нужно да се носят маски, а само да се спазва социалното разстояние.

За спазване на мерките от 11-и март до сега са проверени почти 5 милиона души , а санкционираните са над 176 000. Куриоз е, че сред тях има немалко проститутки и техни клиенти. Едните смятат, че отиват на работа, другите, че изпитват необходимост – дейности по принцип разрешени от указа, но според властите не и в тези случаи.

Източник: Blitz.bg