Свят

Как ще изглеждат пътуванията след пандемията?

  07.04.2020 08:20             
Как ще изглеждат пътуванията след пандемията?

Тъй като ограниченията за движение по света се увеличават, е трудно да си представим как би изглеждало пътуването, когато вече са отменени.

Глобалната пандемия на коронавируса е особено пагубна за туристическата индустрия, но тя се е възстановявала от минали кризи и експерти смятат, че така ще стане и сега.

"Хората не са се променили и все още искат да пътуват, но ще трябва да бъдат много по-внимателни какво правят", казва Адам Блейк, професор по икономика и ръководител на научните изследвания в катедрата по туризъм и гостоприемство към университета в Борнъм в Обединеното кралство.

"Няма да е достатъчно само да ги убедим, че е безопасно да пътуват, но ще трябва да видят истински физически промени", добави той.
Засега не знаем кога или как ще протече епидемията, но когато кризата на общественото здраве се подобри, туроператорите ще трябва да свалят цените, за да накарат хората да пътуват отново, казват анализаторите.

Пътниците, които желаят да пътуват, ще получат много ниски цени, когато круизите започнат отново да работят, заяви Кристофър Андерсън, професор по бизнес в университета Cornwell Hospitality в Ню Йорк.
Предизвикателството ще бъде привличането на нови пътници за круизи, което ще бъде от съществено значение за оцеляването на бранша, казва той, следвайки глобалните нагласи след изригването на коронавирус на корабите.

"Всеки, независимо дали става дума за круизен кораб, нощен клуб или хотел, ще трябва да промени начина, по който следи и почиства околната среда, за да се чувстват гостите по-комфортно", заяви Андерсън.

Източник: Почивка.блиц.бг