Свят

Британците изтрещяха: Масово палят стълбове от 5G мрежата, докарвали им коронавирус

  06.04.2020 18:20             
Британците изтрещяха: Масово палят стълбове от 5G мрежата, докарвали им коронавирус

В няколко града в Обединеното кралство полудяла тълпа започна да подпалва стълбове на мобилни оператори, а инженери са били малтретирани заради станалите все по-популярни необосновани теории за връзката на коронавируса с 5G мрежата, оплакаха се британски мобилни доставчици.
След като в социалните медии бяха публикувани снимки на горящи стълбове, доставчиците заявиха, че разпространението на подобни слухове е тревожно.
Според BBC, стълбове в Спаркхил, Бирмингам и Мелинг са били подпалени.
Секретариатът за цифрови технологии, култура, медии и спорт заяви, че е наясно, че неточната информация за 5G технологията и връзката й с коронавируса се разпространява в социалните медии.
Вчера Facebook премахна страница, на която се виждат снимки на горящи стълбове за пренос на 5G мрежа, която насърчава другите да направят същото. Mobile UK твърди, че е още по-притеснено, че хората нападат работниците им и заплашват да повредят инфраструктурата поради твърденията за 5G технологията.
"Това се отразява отрицателно върху способността на нашата индустрия да поддържа оперативния капацитет на мрежата за работа от дома и наличието на спешни услуги", заявиха от компанията.

Превод: Блиц