Лайфстайл

Край на семейното щастие! Блатечки на червено - не може да плаща ипотеката на скъпарския апартамент

  05.04.2020 16:50             
Край на семейното щастие! Блатечки на червено - не може да плаща ипотеката на скъпарския апартамент

Асен Блатечки се чуди как ще изплаща жилището в центъра на София, което купи само преди месец. Актьорът е теглил ипотечен кредит за имот от 120 квадратни метра, както и за неговия ремонт и луксозното му обзавеждане. Сега не знаел как ще го изплаща, защото е без работа и не е ясно кога ще работи отново, твърдят източници на „Уикенд”. Звездата от сериала „Ягодова луна” официално остана без работа на 8 март, когато заради първите 4 регистрирани у нас случая на заразени с коронавирус бяха затворени всички театри в страната. Това стана цяла седмица преди обявяването на извънредно положение в България. Още тогава неговата половинка Диляна Попова обяви, че това за нея не е извънредно, а направо военно положение. Оказва се, че двойката има много сериозна финансова причина да роптае срещу мерките за ограничаване на заразата. Буквално дни преди въвеждането им актьорът и моделката са станали горди собственици на голям аристократичен апартамент на централната софийска улица „Уилям Гладстон”.

Диляна решила да го разкраси с мебели, поръчани от Италия и Австрия, които са избрани от професионален интериорен дизайнер, направил проект за цялостното обзавеждане и декорация на имота. Само апартаментът е струвал на звездите близо 400 хиляди лева, към които са добавени услугите на архитекта, майсторите, които са работили в жилището, и самите мебели, попилеи, завеси, килими и всички останали аксесоари в дома. Всичко това в най-лекия и евтин вариант означава поне още 150 бона към парите, които са броени за апартамента, смятат запознати с цените на подобни стоки и услуги.

Макар че Асен е един от най-добре платените актьори в страната, а Диляна – една от най-успешните моделки, те не разполагали с цялата сума, която им била нужна за новия дом. Затова Блатечки изтеглил ипотечен кредит с идеята, че лесно ще го изплати. Преди 4 години гръмна скандал между него и културното министерство, при който стана ясно, че актьорът си докарва близо 100 бона годишно само от театрални представления. Той работи в тв продукции, поема поръчки като режисьор, а се изявява и като рекламно лица на различни търговски марки. Преди кризата заради Ковид-19 той на практика бачкаше без почивен ден, взимаше добри хонорари и, логично, е бил убеден, че ще изплати новия апартамент за нула време. Само две седмици след като става негов собственик обаче театрите затварят, рекламният бизнес спира и актьорът остава на улицата. Най-новият му филм, в който участва и Диляна, пък така и не постига успех в кината, защото излизането му по екраните съвпада с обявяването на мерките срещу заразата. Името на лентата е „Останалото е пепел”. Тъй като няма трудов договор с нито един от своите работодатели, а се води „свободен артист”, Асен не може дори да се запише на трудовата борса. Същата е ситуацията и с Диляна. И двамата в момента са безработни, без доходи, но с огромен банков кредит. Блатечки има и допълнителни задължения към голямата си дъщеря – плод на прекратената връзка с бившата си жена Катерина. Не е ясно как двойката ще се справи със сложната ситуация, в която е попаднала. Смята се, че те са налели всичките си спестявания в апартамента и сега са на червено. Най-вероятно банката, отпуснала кредита, поне в началото ще се съобрази с проблема на безработните артисти, пред който в момента са изправени и много други българи. Но един ден ще си поиска парите. Ако това стане преди театрите да са отворили врати и колелото на късмета отново да се е завъртяло за Блатечки, актьорът и половинката му ще се намерят в такава сложна финансова ситуация, каквато до момента не са могли дори да си представят, пише "Уикенд".
 
Източник: Хотарена