Лайфстайл

Как да разпознаваме фалшивите маски

  08.04.2020 16:20             
Как да разпознаваме фалшивите маски

Тъй като в момента маски може да се намерят къде ли не и контролът върху тяхното качество не е дори минимален – той липсва, ето няколко съвета за това как да проверите дали маската, която сте си купили, е истинска или фалшива.

Медицинските маски са трислойни и това е първото, което може лесно да проверите. След като се уверите, че маската ви има три слоя, опитайте да запалите средния. Той не би трябвало да гори, защото материята на истинските маски не е хартия, а специален медицински текстил. Той ще се разруши от огъня, но ще видите ясно, че не гори като лист.

Другият лесен метод да проверите дали вашата хирургическа маска е истинска е чрез вода. Излейте малко вода от вътрешната й страна и изчакайте. Маската не би трябвало да пропусне водата от другата страна, ако е оригинална. Ако я пропуска, това означава, че ще пропуска и пръските със слюнка.

Още един лесен начин е отново с пламък. Сложете си маската и запалете една свещ. Ако можете през маската да духнете свещта и да я загасите, то това означава, че нямате надеждно предпазно средство срещу вирус, а някакво менте.

Източник: Мила.бг