Лайфстайл

Без такива "комплименти" на мъжа

  07.04.2020 16:20             
Без такива \

Може и да изглежда странно, но все още има някои похвали, които мъжете разбират по тотално сбъркан начин. Понякога господата до нас са толкова мнителни и докачливи, че дори и най-искрените ни комплименти биват криворазбрани. Макар и да нямаме нищо критично предвид, мъжкото его има склонност да разбира някои от женските думи по изопачен начин. Ако не искате да се сблъсквате с цупни и гняв, по-добре внимавайте за някои загуби в превода.

Шокирана съм колко добре се справи с това

Никога не започвайте похвалата с откровението, че нещо, което той е свършил бързо или с неочаквано добри резултати, е шок за вас. Мъжете обичат да се заблуждават, че ние сме на сто процента убедени в техните способности.

Благодаря, че опита

Дори и да искате да сте вежливи, понякога благодарността се чете като неблагодарност от ваша страна. Ако изразите признателност въпреки съзнавания от него неуспех, със сигурност това може да го накара да се чувства като неудачник. А знаете, че никой не обича да се усеща така, независимо от пола.

Ти си ми като приятелка

Дори и да сте тотално отворени към него и да сте в състояние да му споделите всичко, не вкарвайте в употреба фразата „Толкова добре ме разбираш, все едно говоря с приятелки”. Той не иска да е поредната ви приятелка, той иска да е вашият мъж. Защото от цялото това откровение той чува, че вие го сравнявате с човек, който носи пола и харесва мъже, а това не е добре за неговото его.

Толкова си сладък

Забравете за това словосъчетание. Мъжът не иска да е „сладък”, а голям и силен. Сладостта е свързана с малките деца и очарованието, което пръскат. Ако пък чак толкова ви харесват трапчинките му, винаги може да ги вкарате в употреба, прикрепяйки ги към „Толкова си хубав, че чак трапчинките са ти красиви”.

Много си романтичен

Да, странно е някой да твърди, че това може да се разбере по крив начин, но не е невъзможно. Мъжете, които се чувстват уверени в себе си, ще го приемат като комплимент. Тези обаче, които не са много наясно в любовните дела, може да решат, че им се подигравате. А това със сигурност ще се окаже прът в любовното ви колело. И на 100 процента ще секне напъните за романтика на любимия.

Източник: Мила.бг