Спорт

Фен №1 на Северозапада - I част, „Конкурент“ отваря фотоархива

  03.04.2020 16:50             
Фен №1 на Северозапада - I част, „Конкурент“ отваря фотоархива

Ретроспекцията на „Конкурент“ от футболния Северозапад продължава с прочутия фен на Ботев /Вр/ в цялата страна, а и извън нея - Георги Даскалов-Жоро Павето. Колоритният привърженик всяваше респект и уважение сред противниковите агитки не само с фигурата си, но и с действията. Той бе щастлив да извърви заедно с отбора - завръщането от третия ешелон до елита, въпреки тежките моменти, когато Ботев бе на автопилот и оцеляването му бе на магия.

Безспорно Даскалов бе фигура надскачаща футбола - политици и кандидат-кметове редовно му идваха на крак в предизборните кампании, изразяваше позиции по обществени проблеми и мнението му тежеше.

Много хора го мразеха - едни заради демонстрирания му афинитет към диктатори и подобни режими /дали това бе наистина така, той си знае/ и по време на мачове, други - заради безкомпромисните му позиции, казването на неудобни истини и т.н.

Той бе сред първите, който заподозря Ивайло Рачев и италианските му приятели в тъмни афери и поведе кампания за проготването им от Враца. Неговата организация редовно даваше пресконференции, поддържаше връзки с колеги от Холандия, балканските страни и др.

От 5-6 г. Георги Даскалов живее със семейството си край морето, но дори и от дистанция продължава да се интересува от Ботев.

Хулен и обичан, мястото на Жоро Павето във футболната история на 100-годишния клуб е гарантирано.