Събития

Момчил Станков: Засега не се налага затягане на мерките в Дреновец

  02.04.2020 19:44             
Момчил Станков: Засега не се налага затягане на мерките в Дреновец

Засега не се налагат допълнителни мерки за предпазване от коронавируса, освен тези, които вече се изпълняват, каза областният управител на Видин Момчил Станков. Губернаторът даде съвместна пресконференция с директора на РЗИ д-р Венцислав Владински.

" Ако се потвърди пробата и на съпругата му и вече контактните лица, с оглед на пробите, ще се вземат допълнителни мерки. В момента се поставят под карантина, както съпругата, така и други контактни лица. Към този момент нищо не провокира взимането на по-различни мерки от тези, които действат", каза Станков.

66-годишен мъж от село Дреновец е първият пациент с коронанирус в област Видин. Настанен е в белодробното отделение на МБАЛ „Св.Петка“  и ще бъде преместен в изолирана сграда към лечебното заведение. Засега не се налагат допълнителни мерки за сигурност, освен тези, които вече се изпълняват. 

Пациентът е в болницата във Видин от понеделник с висока температура и кашлица. Късно вчера е установено, че пробата за COVID- 19 e положителна, каза д-р Венцислав Владински: