Бизнес

Заведения хлопнаха кепенци и в атомната ни столица

  02.04.2020 21:00             
Заведения хлопнаха кепенци и в атомната ни столица

В Козлодуй също не работят заведенията. Управителите на ресторантчета и механи се чудят как ще оцелят. Най-често задаваният въпрос обаче е докога ще се задържи извънредното положение.

„Спазваме всякакви санитарно-хигиенни изиквания. Три пъти за 1 ден смениха заповедта за маските, но и с нея сме готови да се съобразяваме“, казва управител на заведение, което до преди 13 март се е пръскало по шевовете от желаещи да хапнат и пийнат.

„Всички сме потресени, възмутени и отчаяни, а бих казал и дори репресирани в известна сптепен. Спазили сме всички изисквания за лицензиране, плащаме си данъците, а трябва да си седим у дома“, казва друг шеф на заведение. Той не знае как ще си плаща кредитите, взети от банки.

Хората в бранша се притесняват, че след време, ксогато отпаднат мерките срещу коронавируса няма да има кой да отвори заведенията им.

Персоналът е в бюрото по труда, тъй като работодателите не могат да гарантират, че ще им дадат заплати. Висят осигуровки, науеми, сметки за ток, вода. Държавата им е обещала да ги подпомогне. „На нас обаче нови кредити не ни трябват, имаме си достатъчно и сега и едва се справяме“, казват шефове от бранша.

Повече по темата четете утре в "Конкурент" - вестникът на Северозапада.