България

Изверг тормози майка си: Ще те пребия, ще те удуша и ще те убия

  01.04.2020 14:29             
Изверг тормози майка си: Ще те пребия, ще те удуша и ще те убия

На 31.03.2020г. Софийска районна прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу Борислав М. за отправена закана с убийство спрямо 83- годишната му майка.

Обвинението е, за това че на 30.12.2019г., около 09.00 часа, в гр. София се заканил с убийство на Т.М. с думите "ще те пребия, ще те удуша и ще те убия" и това заплашване би могло да възбуди у нея основателен страх за осъществяването му – престъпление по чл.144, ал.3 вр. ал.1 от НК.

От събраните в хода на разследването доказателства се установява, че Т.М. живее заедно със своя син и неговата приятелка в апартамент, находящ се в ж.к. "Красно село" в гр.София. През последните няколко месеца на 2019г. отношенията между пострадалата и обвиняемия са се влошили. Борислав М. системно осъществявал психическо и физическо насилие над майка си, посредством отправяне на закани и обиди, придружени с нанасянето на побой. Т.М. подавала сигнали до органите на реда за случващото се, снабдила се със заповед за незабавна защита от Софийски районен съд.

На 30.12.2019 г. около 09.00 часа възникнал пореден скандал между Т.М. и обвиняемия Борислав М. Скандалът ескалирал до проява на изключителна агресия от страна на Борислав М., който сграбчил майка си за дрехите ѝ, започнал да я влачи от стая в стая и след като я блъснал на пода, и казал че "ще я пребие, ще я удуши и ще я убие". Пострадалата успяла да избяга и да се скрие при своя съседка, от където подала сигнал за случилото се.

Отзовалите се на местопрестъплението служители на 06 РУ-СДВР започнали бързо производство под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура. С постановление на наблюдаващия прокурор Борислав М. е бил задържан за срок до 72 часа. Взетата на 01.01.2020г. от Софийски районен съд мярка за неотклонение "задържане под стража" е била потвърдена с определение на Софийски градски съд. Разследването е приключило, като на 31.03.2020 е изготвен и внесен в съда обвинителен акт срещу М.