Събития

Косят тревните площи в Монтана, скоро пускат и фонтаните

  31.03.2020 19:12             
Косят тревните площи в Монтана, скоро пускат и фонтаните

В Монтана започна косенето на тревните площи. Това ще е един от основните ангажименти през следващите шест месеца. Към 600 декара зелена тревна площ има града, съобщи кметът Златко Живков.

"Първите дни на април започва шестмесечният период за косенето, на територията на цялата  община. Изключително важно действие. Голяма част от страните, в това число и западна Европа, това е втората по обем най- важна дейност, особено там, където има по- голяма растителност. Ние сме подобен град с 600 декара площи. Имахме различна информация от поддържане на паркове и градини. От днес започва косенето в централната градска част. След това във всички зони, паркове и градини на Монтана. Продължава миенето на улиците, като приоритетно. Освен основните улици, се мият и се дезинфекцират улиците, които бяха освободени от незаконните строежи", каза кметът на Монтана.

Синоптиците прогнозират понижаване на температурите в следващите дни, поради което фонтаните ще бъдат пуснати в края на седмицата, допълни Живков.

"Нашите фонтани са повече от един. Това обикновено става около първа пролет. Има прогноза в сряда за температури от -3 градуса. Ще изчакаме периода до края на седмицата. Направени са ремонт и профилактика, така че това ще бъде готово", заяви Златко Живков.

Радио Видин