Събития

11 са положителните за COVID 19 в Лом

  30.03.2020 12:40             
11 са положителните за COVID 19 в Лом

11 са хората с положителни проби за COVID 19 в Лом. 4 от тях са от банкета в края на февруари, а останалите най-вероятно са контактни на лекаря, който се лекува в местната болница. Петима са положителните в село Василовци.  Само един от заразените е в болница. Това е лекарят-инфекционист, който от 20 март е в отделението напълно изолиран. Пациентите от инфекциозно се лекуват в отделението по физиотерапия.

По информация на „Конкурент" втори лекар от ломската болница се е самоизолирал. Официални данни обаче няма, както не е известно дали пробата за COVID 19 е положителна, или не.

„Това са 16-те случая в област Монтана, за които говорят от националния щаб", казаха от областния медицински щаб в Монтана.

„В град Монтана и община Монтана до момента няма хора с положителни проби.", заяви на специален брифинг кметът Златко Живков.

Той призова хората да спазват физическата изолация и за пореден път помоли възрастните да бъдат много внимателни и да не излизат.

„Няма да демонтирам пейки от парковете. Вярвам, че хората са разбрали, че не трябва да се скупчват по улиците и алеите. Полицията е много активна и всеки, който не спазва разпоредбите, ще бъде глобен.", подчерта Живков.