Крими

Искат постоянен арест за двама от вандалите, трошили и рязали гуми в Бяла Слатина СНИМКИ

  30.03.2020 12:08             
Искат постоянен арест за двама от вандалите, трошили и рязали гуми в Бяла Слатина СНИМКИ

Районната прокуратура в Бяла Слатина внася искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за двама от вандалите, трошили и рязали гуми в Бяла Слатина, научи „Конкурент”.

В Районна прокуратура – Бяла Слатина се наблюдава досъдебно производство, образувано на 28.03.2020 г. за престъпления по чл. 216 ал. 1 вр. чл. 26 ал. 1 вр. чл. 20 ал. 2 от НК (унищожаване и повреждане на чужди движими вещи) и по чл. 325 ал. 2 вр. ал. 1 вр. чл. 20 ал. 2 от НК (хулиганство, отличаващо се с изключителна дързост и цинизъм), извършени на 27/28.03.2020 г. в гр. Бяла Слатина, поясниха от прокуратурата.

На 29.03.2020 г. в качеството на обвиняеми са привлечени лицата В. А. П. и А. Й. Т. от гр. Бяла Слатина.

Двамата обвиняеми са задържани с постановление на прокурор от Районна прокуратура – Бяла Слатина за срок до 72 часа.

Предстои внасяне на искане в Районен съд – Бяла Слатина за вземане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение и на двете лица.

Припомняме, че според данни от полицията, зад погрома стоят 4 лица: трима мъже и жена, всичките от ромски произход. Нанесените щети са за хиляди левове, потвърдиха от общинската управа.

Освен нарязаните гуми на 15 леки коли и един товарен камион, са потрошени плочки от централния площад, поруган е паметникът на загиналите във войните и е съсипана мартенската украса.