Събития

Най-сетне погребаха първите 2 жертви на коронавируса във Василовци

  29.03.2020 10:37             
Най-сетне погребаха първите 2 жертви на коронавируса във Василовци

Съпрузите на 66 и 74 години от село Василовци, които бяха едни от първите в страната с положителна проба за COVID-19, бяха погребани от техните близки в събота, съобщи сайтът montana24.net

Телата и на двамата стояха в софийска морга и не можеха да бъдат погребани, тъй като техните близки бяха под карантина, а някой от тях и с потвърдена проба за коронавирус.

Припомяняме, че в края на февруари възрастното семейство, както и още техни близки са били заедно на юбилей в заведение в Лом. След това съпрузите отишли при своя син в София. Именно там те се почувствали зле. Първо в Пирогов постъпил мъжа, а няколко дни след това в изключително тежко състояние е приета и неговата съпруга. За съжаление и двамата са били с няколко съпътстващи заболявания. Дни по-късно двамата станаха първите починали от COVID-19 у нас.

Във Василовци вече няма хора под карантна и с коронавирус, каза Огнян Йорданов – кмет на село Василовци. За по-голяма сигурност е направена и дезинфекция, основно в общетсвените сгради, паркове и граники.

В момента в село Василовци има петима души под карантина. Те са се прибрали от чужбина.