България

Осма жертва на Covid-19 у нас, жена е

  29.03.2020 09:06             
Осма жертва на Covid-19 у нас, жена е

"Искам да изкажа моите съболезнования на всичките загинали. Те вече са 8. Има нова жертва и тя е в Благоевград. По време на снощния брифинг съобщихме за 6-та жертва в Кюстендил. Общият брой на жертвите на коронавируса към днешна дата са осем", това заяви генерал Венцислав Мутафчийски в ефира на bTV.

"Общи случаите за диагностицираните с коронавирус денонощие са 25, общия брой 338. Новите случаи са в Пловдив -3, Варна - 1, Смолян 1 и в Сливен един. Медицинският персонал вече 16 човека. До вчера бяха 14", съобщи още той .

По думите му, засега няма хоспитализирани деца с поставена диагноза коронавируса. Всички деца, установени като положителни, са в домашни лечение и в добро състояние. Кошмарът няма край! Още една жертва на коронавируса в Благоевград, починала е... До вчера приетите в болница са 122 човека. Новите случаи след 17:00 часа - изясняваме къде се намират. Когато сме изцяло готови с информацията ще я поднесем в 17 часа - 59 са в София останалите са в страната, каза още шефът на националния щаб за борба с коронавируса.

"Мъжът от Банско има положителен тест. Всичките симптоми на коронавируса. Имал е оток в мозъка", каза още той. Шефът на ВМА съобщи и добра новина. "Имаме един пациент в белодробната клиника, който беше интубиран, надяваме се на добро развитие на нещата, но все още е рано да се каже", каза той Мутафчийски коментира и новината, че премиерът Бойко Борисов е поръчал немски бързи тестове за COVID-19.

bTV