Спорт

Котките“ вместо да са в Париж, си седят в Берковица заради коронавируса

  30.03.2020 11:40             
Котките“ вместо да са в Париж, си седят в Берковица заради коронавируса

В този момент, българският национален по ръгби отбор, който е препълнен със състезатели на Балкански котки /Берковица/, трябваше да бъде в Париж.  В периода 27-29 март, лъвовете щяха да преминат специално обучение в мозъчния център на френската РЪГБИ машина в Маркуси. За съжаление, лагерът бе отменен заради извънредната ситуация в света.

„Очакваше се в безпрецедентния тридневен стаж да се включат висши френски специалисти и играчи от един от най-развитите клубни РЪГБИ шампионати в света - ТОП 14. Сред тях и самият ФАБИЕН ГАЛТИЕ - треньор на френския национален отбор. При добро развитие на нещата, това супер полезно за нашите РЪГБИСТИ изживяване може да се състои в по-късен етап тази година.

Предводителите на една от световните суперсили в професионалния РЪГБИ спорт ще споделят опита си от последното световно първенство и ще влязат в ролята на по-големия брат, който ще предаде на нашите аматьори част от опита си, методите за постоянно израстване и основните принципи на своята ръгби естетика. Нека си пожелаем това да се случи, но преди всичко - ЗДРАВЕ на всички български РЪГБИСТИ и фенове на най-великата игра!“, се казва в информация на Bulgarian Rugby Fans.