Свят

Надявате се на евтино море заради коронавирус? Вижте цените

  28.03.2020 20:31             
Надявате се на евтино море заради коронавирус? Вижте цените

За резервация за кратка почивка на Лазурния бряг във Франция през лятото туорператорите предлагат по-ниски цени в сравнение с миналата година, пише Монитор бг.

Офертите за ранните записвания за Слънчев бряг обаче, макар и с малко, са по-високи, показа проверка на в туристическите сайтове. През 2019 г. мартенското предложение за 3 нощувки на база ол инклузив в Слънчев бряг е било 159 лв., за сезон 2020 г. е 169 лв. На други места родните хотелиери обаче са по-далновидни в днешната ситуация. В Созопол пък цените падат с близо 20 лв.

Ранна резервация за това лято в 3-звезден хотел на брега ще ни струва 65 лв. на вечер. Нощувката е в двойна стая, закуската и вечерята също влизат в цената. Освен обичайните услуги в цената са включени курортната такса и застраховка. Офертата е валидна от 25 август. Тазгодишната цена пада с около 5 лв. на човек.

Справка в интернет показа, че 3 нощувки със закуски в района на Лазурния бряг в края на юни ни излизат 730 лв. на човек. В нея са включени двупосочни самолетни билети и туристическа обиколка на Ница и Кан. През миналата година турът е бил еднодневен и е струвал 506 евро, или 984 лв., което показва понижаване за 2020-а на цената с 254 лв.

Една от най-търсените дестинации за лятна почивка от българите е Турция. В Бодрум за сезон 2020 г. 7 нощувки на база ол инклузив в четиризвезден хотел резервирани сега ще ни струват едва 495 лв. В офертата са включени и безплатни чадъри и шезлонги, разположени на частния плаж пред комплекса. Офертата е валидна от 15 до 22 август.

Въпреки пандемията от коронавирус и очакванията цените за почивки да паднат миналогодишната оферта за море на турския бряг се различава от тазгодишната само по дните за настаняване (10-17 август) - цената, услугите и дължината на престоя си остават непроменени.

В съседна Гърция пък почивка в 4-звезден хотел на полуостров Халкидики е на цена от 852 лв., показва оферта в същата онлайн платформа. В нея влизат 7 нощувки със закуски и вечери. В сравнение с тазгодишното предложение през 2019 г. почивката в 4-звезден хотел с осигурени закуски и вечери е била пакетна за 2 души и е струвала 1430 лв., или по 715 лв. на човек, което е с близо 140 лв. по-малко от исканата сума сега.

Монитор