Свят

Курорт с 365 дни слънце – островният рай, който всички търсят

  29.03.2020 08:20             
Курорт с 365 дни слънце – островният рай, който всички търсят

Една от най-големите трудности за туристите е да изберат мястото, където да прекарат почивката си. Там трябва да има добро обслужване, вкусна храна, топъл климат и възможност за интересни изживявания.

Всеки, който иска да се наслади на приказно звездно небе, да се разходи по горещ вулканичен пясък и да послуша песента на океана, няма нужда да търси дълго. Просто трябва да избере Тенерифе.

Това е най-големият остров от Канарския архипелаг. На Тенерифе цяла година е пролет, а природата е много разнообразна.

Най-популярната сред туристите част, където хората пристигат за почивка, е югът на острова. Това място има мек и плодотворен климат, тъй като високата планинска верига на острова спира студените ветрове и слънцето грее 365 дни в годината.

Основните курорти на Канарските острови са Лас Америкас и Лос Кристианос. Те предлагат най-високо ниво на удобства, богат избор от хотелски услуги и качествена храна. А тъкмо това в ключът към добрата почивка.

Плажовете впечатляват със своето разнообразие. Цветът на пясъка варира от златист до тъмен, който е с вулканичен произход, смесен с камъчета.

Хотели има за всеки вкус. На острова има хотели на популярни вериги, както и голям брой апартаменти и къщи за гости.

Приятна особеност на хотелските услуги на Тенерифе е, че на територията на всяко място за настаняване, дори да е само с две звезди, туристите могат да използват отопляемите открити басейни. А някои, като апартаментите на лускозните места, имат и СПА център.

Плая де лас Америкас е най-популярното място за туристи от всяка възраст. За младежите работят баровете и нощните заведения. За пътешествениците и двойките на средна възраст идеална възможност за вълнуващо изживяване е посещението на вулкана Тейде, на парка Лоро и представленията с делфини, китове и морски лъвове. Там се намира най-големият в света пингвинариум.

Ако искате да посетите мястото, където Христофор Колумб прекарва последната си нощ, преди да отплава за Новия свят, трябва да отидете на остров Ла Гомера. До него се стига с ферибот.

Само в Тенерифе можете да прекосите четири климатични зони наведнъж. От площадката за наблюдение на вулкана Тейде можете да видите „лунните пътеки“, черната лава и разпръстнатите разноцветни базалтови скали.

Канарските острови са едни от най-хубавите места за почивка. Определено ще ви харесат и ще ви създадат незабравими емоции.

Източник: pochivka.blitz.bg