Събития

Заради Covid-19 Момчил Младенов предложи промяна в капиталовата програма на Община Враца

  27.03.2020 12:15             
Заради Covid-19 Момчил Младенов предложи промяна в капиталовата програма на Община Враца

Общинският съветник от БСП във Враца Момчил Младенов предложи промяна в капиталовата програма на Община Враца, която ще помогне на МБАЛ „Христо Ботев“ спешно да оборудва инфекциозно отделение. В писмо до „Конкурент“, той обяснява какви са мотивите му и каква е целта на това действие.

Ето какво предлага Младенов:

„Изправени сме пред ситуация, в която трябва да вземем незабавни решения.

Международната научна общност се обедини около твърдението, че вирусната пандемия ще завърши единствено когато над 70% от населението я преболедува. За някои членове на нашето общество това ще бъде леко неразположение, но за други ще се стигне до тежко състояние, изискващо хоспитализация. Във Враца в момента няма инфекциозно отделение, оборудвано с достатъчно техника.

Предлагам в спешен порядък да пренаредим приоритетите в капиталовата програма на Община Враца за 2020 година. Има възможност от нея да бъдат отделени 1 500 000 лв спешно за ремонт и обособяване на инфекциозно отделение във врачанската болница. Прилагам копие на капиталовата програма, в което са подчертани позиции, които могат да се отложат във времето на обща стойност 2 500 000 лева. Нека всички заедно преценим и насочим тези средства към инфекциозното отделение на МБАЛ “Христо Ботев” - Враца.

Моля за вашето разбиране! Ще ценя всяко изказано мнение по въпроса. Във време на подобна криза най-важното нещо, което трябва да направим, е въпреки нашите различни виждания по някои въпроси, да застанем заедно в борбата срещу коронавируса. Само така бихме могли да се справим с това предизвикателство“.

Следващото заседание на общинския съвет във Враца е насрочено за 31 март от 10 часа. То ще се проведе в градската концертна зала.