Събития

Продължава обучението на децата в община Бяла Слатина

  27.03.2020 11:12             
Продължава обучението на децата в община Бяла Слатина

Към настоящия момент общият брой на обучаващите се електронно  ученици в община Бяла Слатина е 1836. 626 сe обучават по други, алтернативни начини.

Голям процент от тези ученици са от уязвими групи и не разполагат с технически средства за реализиране на електронно обучение, което налага избора на алтернативни начини. Учителите се свързват с родителите по телефон и се дават указания и поставят задачи на учениците за работа по учебниците и тетрадките. В начален етап цялата комуникация между учител и ученик е през родителя. От учителите са разработени работни листи, които се предоставят на учениците от образователните медиатори и социалните работници, назначени към образователните институции. Част от учителите получават със съобщение готовите работни листи с изпълнените задачи за проверка. Останалите се носят от родители в края на седмицата в училището. Учениците се насърчават да гледат уроци по телевизията.

От началото на новата седмица още ученици ще бъдат включени в онлайн обучение в резултат на закупуването на160 бр. таблети и 250 карти за достъп до интернет. Закупуването на таблетите и картите за достъп до интернет стана възможно благодарение на усилията на кмета на общината, който е осигурил дарител, поясниха от управата на Общината.