Събития

Голяма драма в монтанската болница - заради пациент със съмнения за Covid-19, 9 медици ще нощуват в отделението по...

  26.03.2020 20:59             
Голяма драма в монтанската болница - заради пациент със съмнения за Covid-19, 9 медици ще нощуват в отделението по...

61-годишен пациент на кардиологичното отделение на монтанската болница е със съмнения за коронавирус. Докато не излязат резултатите от пробите персоналът и лежащо болните остават в отделението.
Мъжът е постъпил в болницата в сряда сутринта. Сърцето му било излязло от ритъм. При приемането  имал суха кашлица и бил много отпаднал, послевдигнал и температура. Уведомени са лекарите от инфекциозното отделение. От там изпратили сестра да му вземе проба.  До 18 часа днес резултатът не е получен и това е принудило  две лекарки, пет медицински сестри и две санитарки, които сая били в контакт с пациента, да  останат да нощуват в отделението. Трима души от персонала обаче, които са имали досег с пациента са се прибрали в домовете си.Персоналът на отделението е работил само с маски на лицето, без други специални защитни средства.
И.А. е от ромския квартал на Монтана "Кошарник" и при постъпването си в отделението е обяснил, че има магазин за хранителни стоки в квартала. В магазина той е бил в контакт с много хора, които са се завърнали тези дни от работа в чужбина и има реална опасност да е заразен..
Директорът на болницата в Монтана д-р Тони Тодоров заяви подкрепя решението на персонала на кардиологичното отделение да остане в отделението, докато резултатът от пробата за коронавирус стане известен. Жители на Монтана отдавна настояват на входовете на ромските махали да се поставят КПП-та и строго да се следи дали завърналите се от гурбет спазват карантината