Събития

Съветници се събраха на закрито заседание в Монтана

  26.03.2020 19:30             
Съветници се събраха на закрито заседание в Монтана

За първи път в най-новата си история общинският съвет в Монтана проведе закрито заседание. Сесията се състоя при закрити врати заради извънредното положение в страната и епидемията от коронавирус.

В голямата зала на Младежкия дом, наредени през два метра един от друг, съветниците разгледаха точките от дневния ред при изключителни мерки, разказа на среща с журналисти след това председателят на общинския съвет инж. Иво Иванов.
 
"Беше създадена организация съгласувана от РЗИ. Имаше максимално разстояние от съветник до съветник, с раздадени лични предпазни средства, с дезинфектанти, с влизане на фирмата, която дезинфектира целият поток, където се проведе сесията и максимално проветряване. Няма причина да спрем, прави чест на колегите, че бяха отговорни", каза шефът на местния парламент.

Съветниците приеха отчета на общинския бюджет за 2019 година, общинския дълг, прогнозата за постъпленията от местните приходи за периода 2021 – 2023 година и разходите за местни дейности. Няколко са докладните за кредитиране от фонд ФЛАГ за съфинансиране на проекти, внесени от кмета Златко Живков.
 
"Проектите на този етап са свързани с фонда на общините. Ние имаме ангажименти по 19 проекта. В този период тези ангажименти продължават и остават. Ние сме длъжни да се разплатим по образователна инфраструктура, намираме се в такъв период. В момента държавата работи на по друг ход, но ние не може да спре работа в никакъв случай," каза кметът Златко Живков.

Радио "Видин"