Събития

Богданов: Ние, депутатите от ВМРО, даряваме 20 000 лева от заплатите си за Банско

  26.03.2020 19:15             
Богданов: Ние, депутатите от ВМРО, даряваме 20 000 лева от заплатите си за Банско

Народните представители от ВМРО даряват 20 000 лева от заплатите си за Банско, това съобщи врачанският депутат от патриотите Красимир Богданов.

Сумата е предназначена за подпомагане на нуждите на жителите на общината заради кризисната ситуация.

Банско е първият и засега единственият град в България, който беше поставен под карантина и пълна изолация. „Животът на хората там реално е спрял. Стотици семейства, хиляди хора са блокирани по домовете си. Голяма част, може би над 90% от населението, се препитава от хотелите, ресторантите, магазините за сувенири, ски пистите и свързаните с тях услуги, които са затворени“, напомни Богданов.

Това е и причината ВМРО да обърне специално внимание на града и неговите жители. Отделената сума е с фокус към възрастните хора и всички останали без работа и доход, които най-спешно се нуждаят от стоки и услуги от първа необходимост. Дарението ще бъде предадено на общинските власти.

„Това обаче не е единичен акт и депутатите от ВМРО ще продължат да даряват средства и консумативи на хората в нужда в страната. Още от първия ден на извънредното положение младежките структури на организацията в цялата страна се включиха и в кампанията за подпомагане на възрастни хора. Младежите пазаруват и носят храна на пенсионери в нужда, за да не се излагат на опасност, излизайки от домовете си. Призоваваме всички за солидарност и съпричастност!“, допълни врачанският депутат Красимир Богданов.