Лайфстайл

Закуска за 5 минути

  29.03.2020 08:30             
Закуска за 5 минути

Сутрин бързате да си направите нещо за хапване и се чудете какво. Не разполагате с много време, тъй че трябва да сте експедитивни.

В следващите редове е ви покажем уникална рецепта за закуска, която ще ви отнеме не повече от 5 минути, но става уникално вкусна и приятна и всичките ми приятелки буквално полудяха по нея и я приготвят у дома.

Има два варианта, които ще предложа на топли сандвичи у дома.

Първата версия за сандвичи е със зеленчуци:

Трябват ви две филийки хляб

1 яйце

¼ лук

Половин чушка

Сирене 20 гр.

Масло 20 гр.

За първия вариант е нужно да нарежете всички съставки на малки кубчета, а сиренето направо рендосайте.

Разбийте яйцето и добавете към него настърганото сирене. След това разбъркайте. После вземете маслото, сложете го в нагорещен тиган. След това добавете и лука и чушката и ги запържете няколко минути. Когато зеленчуците се запържат, направете квадратен отвор в хляба и поставете така филията, че зеленчуците да се падат в средата й. След това сложете яйцето и сиренето отгоре. Покрийте с нарязаното парче хляб и запържете за няколко минути от двете страни.Сандвичът ни със зеленчуци е готов. Бон Апети!

Втора версия на сандвичите с шунка

Трябват ви две филийки хляб

1 яйце

60 гр. Шунка

20 гр. Кашкавал

20. гр. Масло

Нарежете шунката на кубчета и настържете сиренето на най-ситното ренде. След това разбъркайте с яйцето. Вземете от хляба и отново го разрежете по средата. Сложете маслото в тигана и филията така, че то да се пада по средата. Сложете в дупката му сместа, която сте направили от кашкавала, яйцето и шунката. После отново сложете отгоре отрязаното парче от хляба. Запържете за няколко минути и от двете страни. Ще се получи страшна вкусотия. 

Източник: Жената.блиц.бг