Лайфстайл

Фън шуй съвети за здраве

  02.04.2020 07:30             
Фън шуй съвети за здраве

Според древното източно учение, нашето здравословно състояние не зависи единствено от това как се храним, дали спортуваме и дали се лекуваме правилно, но и от подредбата на дома, в който живеем, от камъните, които носим и дори от цветовете, които избираме.

1. Най-добрият начин за лечение според фън шуй е... чистенето. Вярва се, че винаги, когато искате промяна в живота си на здравословно, емоционално или професионално ниво, трябва да изхвърлите старите, ненужни вещи и нещата ще се подредят. Обяснението според фън шуй е, че когато натрупваме много неща в дома си, ние се обгръщаме от застояла, стара енергия и по този начин неминуемо се разболяваме. Затова е важно да не трупаме, а редовно да изхвърляме или подаряваме ненужните вещи. За да привлечем здраве и хармония в живота си, домът ни трябва да е просторен, без хиляди джунджурии, с мебели, които често може да разместваме и без тъмни ъгли или пространства, където просто да държим стари неща. Когато се заемете с почистването обаче, не забравяйте и мазета и тавани, според фън шуй именно натрупаните там боклуци ни пречат на подсъзнателно ниво да оздравеем или да променим живота си.

2. Според древното учение най-важен за нашето здраве е източният сектор на дома. Специалистите по фън шуй препоръчват в тази част на дома да се поставят растения, фигури от дърво или да се направи воден кът. Така ще активирате положителна енергия в здравословен аспект. Много важно е точно там да няма шкафове с неизползваеми вещи или килер, защото именно тази част на дома трябва да е много използвана, за да привлечете здраве. Затова, ако не можете да пренаредите, така че направите този сектор на дома използван всекидневно, поне поставете там вятърни чанове, за да се раздвижва енергията.

3. Последователите на фън шуй смятат, че мястото на бюрото и на леглото ви също влияят на здравословното ни състояние. Леглото ви не бива да е поставено така, че като спите краката ви да сочат към вратата, защото това ще се отрази неблагоприятно на здравето ви. Във фън шуй тази поза дори се нарича “позата на мъртвеца”.
Бюрото ви също не бива да е срещу врата. Тоест не трябва вратата да се отравя право към нас, както и не бива да сме с гръб към нея. Това според древното учение не само, че би се отразило зле на работата или учението ни, но и ще ни разболее.

4. Следете и състоянието на растенията в дома си. Според фън шуй, ако те са изсъхнали или увехнали, това неминуемо ще се отрази и на вашето здраве. Затова дръжте вкъщи единствено свежи растения, най-добре само саксийни, а не букети и задължително изхвърляйте всички сухи цветя – те ви разболяват.

5. Носете аметист. Този камък се смята за камъкът на здравето и любовта, затова според фън шуй е добре да сме заобиколени от аметисти. Освен в бижута, може да го използвате и като украса в дома. Поставите ли го близо до леглото си, ще си подсигурите здрав сън.

6. Фън шуй ни учи, когато се чувстваме изтощени или отпаднали, когато не ни достигат сили или усещаме, че се разболяваме, да се обличаме в червено, жълто или бяло. Тези цветове се смятат за цветове на победители, на изключително силни личности и се вярва, че ни помагат да оздравеем и възвърнем силите си много бързо.

Източник: Мила.бг