България

Екшън в Бургас! Цигани с противовирусни маски нахлуват в коли и става страшно

  26.03.2020 14:32             
Екшън в Бургас! Цигани с противовирусни маски нахлуват в коли и става страшно

Цигани от бургаския кв. "Победа" устройват засади на шофьори, преминаващи от околовръстното към ул. „Индустриална”. За това алармира бургазлията Борислав Христов. Той разказа историята, която по думите му, се е случила на него самия късно снощи, пише "Флагман".

„Минавайки покрай кв. Победа, някъде в района между бензиностанция Лукойл и затвора, пред колата ми изскочи жена от ромски произход с противогрипна маска. Успях да реагирам навреме и да спра преди да я блъсна. Но в момента, в който се канех да потегля, през задната дясна врата на автомобила ми влезе едър мъж – отново от ромски произход и също с маска. Започна да търси пари. Аз, разбира се, му отказах, но той видя портфейла ми до скоростния лост и настоя, че, ако не му дам 100 лева, няма да слезе. Когато отново му отказах, той грабна портфейла и започна да рови в него. От там успя да вземе 40 лева и всичките монети. На задната седалка имах и торба с дрехи – той прибра и тях, след което слезе, блъсна жестоко вратата на колата и видимо ядосан започна да говори на цигански. Внимавайте, колеги, защото тези индивиди не се спират пред нищо и не се знае на кого ще изкарат беля!”, разказва младият бургазлия Борислав Христов.

Става ясно още обаче, че сигнал в полицията за обира не е подаден и информацията за това бе потвърдена и от ОДМВР-Бургас. Самият шофьор, разкрива още, че след инцидента е попаднал на патрулен автомобил по пътя си за дома, но е преценил, че „няма смисъл да подава сигнал, защото нищо не може да се направи”.

Въпреки това, твърденията на бургазлията подозрително много наподобяват една друга, обичайна за ромското съсловие практика – опитите на някои индивиди от малцинствата буквално да скачат пред движещи се автомобили с цел извършване на застрахователни измами.