Свят

"Цунами" от заразени с коронавируса връхлита лондонските болници

  26.03.2020 14:23             
\

Държавните болници в Лондон са принудени да се справят с "постоянно цунами" от тежко болни, заразени с новия коронавирус, а междувременно и с "безпрецедентния дял" разболели се хора от обгрижващия персонал. Това заяви днес в предаване на радио Би Би Си Крис Хопсън, служител на британската здравна система, предаде Франс прес.
След като увеличиха значително през последните седмици капацитета си за приемане на болни, изискващи интензивно лечение, болниците в британската столица се налага да издържат експлозивно нарастване на пациентите в тежко състояние, каза той.
Напрежението се засилва и поради факта, че процентът на обгрижващия персонал, отсъстващ поради заболявания, е "30, 40, а на места дори 50 на сто", което е "безпрецедентно", заяви Хопсън.
По последни данни от вчера новият вирус е взел 463 жертви в Обединеното кралство, а заразените там са общо 9529.
С оглед влошаването на положението през последните дни правителството нареди хората да си останат вкъщи и да спрат да пътуват и освен това обяви, че идната седмица ще открие временна болница с 4000 места в лондонски конферентен център, отбелязва АФП.