Събития

Община Враца припомни как трябва да се работи в условия на удължената карантина

  26.03.2020 13:01             
Община Враца припомни как трябва да се работи в условия на удължената карантина

От община Враца публикуваха заповедта на министъра на здравеопазването, с която се удължават всички въведени противоепидемични мерки до 12 април 2020 година /включително/.

????Допуска се в големите търговски центрове тип МОЛ да работят доставчиците на платежни услуги, при строго спазване на санитарно-хигиенните изисквания, в т.ч. дезинфекция, проветряване и инструктаж за спазване на лична хигиена на персонала, осигуряване на лични предпазни средства и недопускане до работа на служители с прояви на остри заразни заболявания.

Припомняме, че съвместните проверки на звено „Инспекторат“ , полицията, РЗИ и ОДБХ продължават. Инспекциите са насочени към търговските обекти и събирането на хора на обществени места.

????В рамките на проверките вчера е издадено разпореждане на собственик на автомат за кафе, който не е преустановил дейност, съгласно заповедите на министъра на здравеопазването и кмета Калин Каменов.

????Припомняме, че към момента се преустановяват: посещенията на паркове, градски градини, спортни площадки на открити и закрити обществени места.

‼️ Забранява се на лицата до 60-годишна възраст да посещават хранителни магазини или аптеки, всеки ден от 08.30 до 10.30 часа.