Събития

Районният съд в Лом вече има петима съдии

  26.03.2020 09:59             
Районният съд в Лом вече има петима съдии

В разгара на епидемията Елица Орманова встъпи в длъжност като съдия в районен съд – Лом. Тя положи клетва с маска и ръкавици пред ограничен кръг свои колеги.

Съдия Орманова е завършила специалност „Право” в Югозападния университет „Неофит Рилски” – Благоевград, работила е като юристконсулт , а след това  е била адвокат в Козлодуй. През миналата година тя спечели конкурс за назначение в Лом.

„Радвам съм, че съм част от колектива на този съд. Имам афинитет към гражданското право и винаги съм искала да работя като съдия, цяла година се подготвях за конкурса и съм щастлива и въодушевена, че знанията и усилията ми бяха оценени. Надявам се, че с работата си ще оправдая очакванията.”, заяви съдия Орманова.

Съдът в Лом изпитваше най-голяма необходимост от нови съдии. По щат там трябва да правораздават шестима, а до края на миналата година бяха само трима. Натовареността изключително висока.

 При коефициeнт за нормална натовареност на съдия от 70 до 110 през 2019 година,  съдиите в Лом достигнаха натовареност 311 -341.

В края на 2019 г. Съдия в Лом стана Иван Йорданов, а сега и съдия Орманова поема дела.